Vinski bar slovi po izrazito lokalni ponudbi. Poleg izvrstnih vin domačih vinarjev v baru ponudijo tudi domače mesnine in svež kruh iz krušne peči, po dogovoru pa tudi druge domače jedi. Posebnost: prodaja lokalnih izdelkov. Urnik: sreda–sobota od 17.00 dalje.
Obisk Cejkotove domačije na Gočah je izjemno doživetje. Domačija slovi po izvrstni jedeh, pripravljenih iz doma pridelanih sestavin, vrhunskih domačih vinih ter edinstvenem gostoljubju. Posebnost: likerji, penine, 400 let stara klet. Urnik: po dogovoru.
Erik je pek samouk iz Ajdovščine. Svojo pekovsko kariero je začel med prvo karanteno, ki je bila posledica COVID19 epidemije. V tem času je dovršil peko drožnega kruha in pizze v neapeljskem stilu.
Locirana je ob Naravoslovni učni poti, v neposredni bližini izvira Hublja, kjer je več izhodišč za planinske ture. Ponuja tradicionalne vipavske jedi, tudi štruklje. Število sedežev: v gostišču 60, na vrtu 80.
Gostilna ima bogato tradicijo. Pripravijo tradicionalne vipavske jedi, ribje jedi, jedi z žara, sodobne specialitete. Število sedežev: v notranjosti 90, na vrtu 30. URNIK: ponedeljek–torek 10.00–14.00; sreda–petek 9.00–16.00; sobota–nedelja 9.00–22.00.
Vipavska dolina ponuja izredna kulinarična in vinska doživetja. Vsak kotiček doline skriva raznolika aromatična vina in pestro kulinarično ponudbo. Odpravite se na raziskovanje kamnitih hramov in čarobnih okusov pinele in zelena, dveh avtohtonih sort. Obrnite se na naše partnerje, ki vas bodo popeljali na druženje z okusi Vipavske doline.
Turški kuharji pripravijo odličen kebab in postrežejo s turško \"rakijo\". Ponujajo tudi hamburgerje, sendviče, toaste in solate. Število sedežev: v lokalu 12, na vrtu 6.
Pizzeria Gold Club, ki deluje v pritličju istoimenskega hotela v središču Ajdovščine, ponuja pestro izbiro pic in pivo iz lastne pivovarne. Poleg odličnih pic so gostom vsak dan na voljo tudi tradicionalne vipavske, mesne, ribje, vegetarijanske in tipične srbske jedi.
V piceriji lahko v prijetnem ambientu uživate v ponudbi 16 vrst pic. Ponujajo tudi jedi z žara, zrezke in narezke. Število sedežev: v notranjosti 25, na terasi 40. URNIK: 9.00–23.00; torek zaprto.
Pripravljajo pice, hamburgerje, sladice, domače pecivo in torte, tudi po naročilu. Posebnost: butična peka piškotov, trufflesov ter domač sladoled. Notranji prostor za 70 gostov. URNIK: ponedeljek–četrtek 6.00-22.00; petek–sobota 6.00–23.00; nedelja 7.00–22.00.