Šport in rekreacija

Mladinski hotel Ajdovščina je lociran v Športnem parku Pale. V sodelovanju s partnerji Mladinski hotel Ajdovščina gostom ponuja še obilico možnosti za športno udejstvovanje na različnih področjih.

 

Priprave športnih klubov

Za bazične priprave športnih klubov na novo tekmovalno sezono smo pripravili ponudbo, ki vključuje prenočišče, prehrano športnikov in uporabo športnih objektov. Mladinski hotel Ajdovščina športnim klubom nudi dodatne ugodnosti in popuste.

Pozor:

Ponudba Mladinskega hotela Ajdovščina za športne klube.pdf

 

 

Povezava:

http://www.zs-ajdovscina.si/sportni_programi/sportne_priprave/

 

Pokličite nas in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije, ki jih potrebujete:

 

Pohodništvo – Treking – Tek
Vipavska dolina ponuja obilo možnosti za rekreacijo, še posebej pohodništvo. Trnovska planota je prepredena z lepo urejenimi in markiranimi planinskimi potmi, prav tako so urejene pohodne poti na Vipavskih gričih.  

Pohodniški paketi:

 

Ponudba MH Ajdovščina - Pohodništvo in kolesarstvo 3 dni-3.pdf

Pohodniški izleti:

Pohodniski izlet - Caven.pdf

Pohodniski izlet - Otlisko okno.pdf

Pohodniski izlet - Ostri vrh.pdf

Pohodniski izlet - Pot po Robu.pdf

Pohodniski izlet - Sprehod nad Ajdovscino.pdf

 

Kolesarstvo
Območje Občine Ajdovščina ponuja obilo možnosti in priložnosti za kolesarjenje gostov Mladinskega hotela Ajdovščina vseh težavnostnih stopenj in slogov: kolesarske poti prilagojene za družine, malo bolj zahtevne za rekreativne športnike, poti za gorske kolesarje, ter proge za športnike adrenalinskega kova.

Kolesarski paketi:

Ponudba Mladinskega hotela Ajdovscina za kolesarje - Vikend paket-1.pdf

Ponudba Mladinskega hotela Ajdovscina za kolesarje - 4 in 7 dnevna paketa-3.pdf

Kolesarski izleti:

Kolesarski izlet - Do morja.pdf

Kolesarski izlet - Gora.pdf

Kolesarski izlet - Lepote trnovskega gozda.pdf

Kolesarski izlet - Na Nanos.pdf

Kolesarski izlet - Po vipavskih gricih.pdf

 

Rokomet, nogomet in košarka
Športni park Pale, v neposredni bližini Mladinskega hotela, ponuja v svoji bogati ponudbi tudi igrišče za košarko in rokomet, ki lahko služijo za bazične priprave na tekmovalno sezono, v Palah in na ostalih igriščih v Ajdovščini, Mladinski hotel znotraj Zavoda za šport Ajdovščina skrbi za velike športne objekte v Ajdovščini: veliko dvorana, mala dvorana, nogometno igrišče z umetno travo, zunanje večnamensko igrišče s podlago iz umetne mase, letno kopališče Police, notranji bazen, savne, plezalna stena ter otroško športno igrišče.

Fitnes
Sodelovanje s fitnes studii v Ajdovščini, ki spadajo med najsodobnejše fitnes centre v Sloveniji. Vadba na najsodobnejših napravah je gostom Mladinskega hotela Ajdovščina omogočena na trenažerjih, prostih utežeh ter kardio vadbi. Fitnes studii se nahajajo v prijetnem in sproščenem okolju, v klimatiziranih prostorih ter z zagotovljenimi parkirnimi mesti.

Jadralno padalstvo
Kovk je eno prvih in najbolj priljubljenih vzletišč za proste letalce v Sloveniji, pa tudi širom Evrope. Še zlasti je priljubljeno zmajarjem, ker je mogoče pripeljati zmaja skoraj na vzletni prostor, kar ni ravno običajno. Vzletišče Kovk se nahaja na robu planote Gora nad Vipavsko dolino na višini 860 m. Možnosti za goste hotela sta Poleti v tandemu (Adrenalinsko doživetje v zraku, nad Vipavsko dolino) ter Jadralno padalski treking (dvodnevno letenje z jadralnim padali dvojčki po Julijcih pod vodstvom vrhunskih pilotov za dve osebi).

Plezanje
Alpinistična sekcija, Planinskega društva Ajdovščina, združuje ljubitelje vseh vrst plezanja in alpinizma. Cilj je varno osvajanje nekoristnega sveta. Za goste hotela, ki bi radi plezali v skali, turno smučali ali pa želeli izpopolniti svoje gorniško znanje.

Jamarstvo
Jamarstvo je dejavnost, ki združuje šport in željo po raziskovanju nekaj novega, vznemirljivega. Prav zato je jamarstvo zelo dinamična dejavnost, ki bi bila zanimiva tako za mlade goste Mladinskega hotela kot za malo starejše.

Športni ribolov
Vodovje občine Ajdovščina ponuja gostom Mladinskega hotela bogato izbiro lokacij, kjer se lahko izvaja športni ribolov.

Tenis
Športni park Pale, v neposredni bližini Mladinskega hotela, ponuja v svoji bogati ponudbi tudi pravi dve teniški igrišči. Možnost igranja tenisa tudi v večernih urah, saj so igrišča razsvetljena.

Skate park Pale
Športni park Pale, v neposredni bližini Mladinskega hotela, ponuja v svoji bogati ponudbi tudi pravi poligon za rolkanje – skate park. Primeren je tudi za tiste na rolerjih.

Balinanje
Športni park Pale, v neposredni bližini Mladinskega hotela, ponuja v svoji bogati ponudbi tudi pokrito balinišče v Športnem parku Pale – po dogovoru ter ostala balinišča v Ajdovščini in bližnji okolici.