Mladinski hostel Ajdovščina gostil izobraževanje mladih iz štirih držav

datum: 30.01.2015

kategorija: Obvestila


Mladinska mreža MaMa je ponovno obiskala ajdovsko Hišo mladih. Med 24. in 29. januarjem je pri nas potekalo mednarodno usposabljanje v okviru projekta Youth creating solutions for Meaninful participation. Tema strokovnega usposabljanja je bila aktivna participacija mladih in širjenje dobrih praks iz štirih držav (Finska, Bangladeš, Nepal in Slovenija). Projekt je uspešno nadaljevanje lanskoletnega, del katerega je prav tako potekal v Ajdovščini. Udeleženci so bivali v Mladinskem hotelu Ajdovščina, kjer so spoznavali delovanje mladinskega centra in hotela, pogovarjali so se o tem kako dati mladinskemu centru kvalitetno vsebino in čim bolj spodbuditi aktivno participacijo mladih iz lokalnega okolja. Novo pridobljena znanja pa so udeleženci delili z 18 slovenskimi mladinskimi delavci, ki so se izobraževanju v Ajdovščini priključili za dva dni.

Ob koncu svojega bivanja so udeleženci obiskali Turistično kmetijo Arkade, kjer so bili zelo prijazno sprejeti. Dobrodošlico jim je izrekla 'hišna' vinska kraljica in jim predstavila življenje in delo na kmetiji.

Tudi letos so bili predstavniki tujih mladinskih organizacij nad Ajdovščino in Vipavsko dolino prijetno presenečeni, zato zaposleni Mladinskega centra in hotela Ajdovščina pričakujemo njihov ponovni obisk.