Obisk predstavnikov finskih nacionalnih mladinskih centrov

datum: 15.10.2014

kategorija: Obvestila


Mladinska mreža MaMa je med 8. in 15. oktobrom gosta povratni študijski obisk, ki predstavlja nadgradnjo dosedanjega sodelovanja s partnersko organizacijo, Zvezo finskih mladinskih centrov. V oktobru (8. – 15.) je 10 predstavnikov finskih nacionalnih mladinskih centrov obiskalo Slovenijo, kjer si je med drugim ogledali 7 različnih mladinskih centrov s hostli in se seznanili z njihovim delovanjem.

Prvi dan obiska so udeleženci obiskali Mladinski center in hotel Ajdovščina. Ob seznanitvi s potekom celotnega obiska, je kolektiv Hiše mladih predstavil svoje programe, zgodovino pridobitve sredstev, lokacije in zagona centra, sodelovanje med organizacijami v hiši in plani za prihodnost.

Poleg tega so si gostje ogledali vse zanimivosti mesta Ajdovščina. Na žalost pa jim časovna omejitev ni dovolila daljšega ogleda. Nad objektom, programi in mestom so bili navdušeni in obljubili, da se zagotovo vrnejo.

Iz pogovorov je kolektiv zasledil, da dela in načrtuje programe, ki so v skladu s pričakovanji in željami izkušenih finskih predstavnikov.