Mladinskega hotela Ajdovščina z znižanjem cen nočitev naredili še dodaten korak k približanju željam novih potencialnih gostov mladinskega hotel

datum: 01.08.2013

kategorija: Obvestila


Navkljub eni bolj mrzlih in zasneženih zim zadnjih desetletji, predvsem pa gospodarski krizi ter padcu kupne moči potrošnikov, so gostje:

 

  • v prvih treh mesecih leta 2013 opravili 867 nočitev, kar je 151% več kot leto poprej, v prvi zimski sezoni mladinskega hotela
  • v prvem polletju letošnjega leta pa 1551 nočitev, kar je 42% več kot leta 2012

 

Trenutna kupna moč potencialnih gostov Mladinskega hotela Ajdovščina (tako tujih kot domačih), rast inflacije, zvišanje davčne stopnje,… v zadnjih dveh letih vpliva na izbor gosta, kje bo prenočeval. Vsekakor gostje sprejemajo vedno več odločitev glede same cene, kateri dajejo prednost pred kakovostjo storitev.

Analiza cen nočitev konkurenčnih mladinskih hotelov – hostlov, kot tudi hostlov v Mladinski mreži MaMa, ki so bili financirani iz istega programa kot Mladinski center in hotel Ajdovščina, priča o znižanju cen nočitev v zadnjem letu. Po informacijah s strani vodij teh hostlov, zaradi gospodarskih razmer in posledično znižanjem kupne moči gostov.

 

Storitev

Stara cena

Nova cena

Soba za 4 osebe

23 EUR

21 EUR

Soba za 6 oseb

22 EUR

20 EUR

Soba za 8 oseb

21 EUR

19 EUR

Soba za 24 oseb

20 EUR

18 EUR

 

Cene bodo po novem veljale celo leto in tako ne bo več delitve na t.i. visoko (1.5. do 30.10.) in nizko sezono (1.11. do 30.4.).

Vsekakor tudi vračanje sedaj že stalnih gostov priča o njihovem zadovoljstvu in kvaliteti opravljenih storitev s strani kolektiva Mladinskega hotela Ajdovščina, a bi s spremembo t.j. znižanjem cen nočitev naredili le še dodaten, a pomemben korak k približanju željam novih potencialnih gostov mladinskega hotela.