Obisk predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka v Ajdovščini

datum: 24.04.2012

kategorija: Obvestila


Predsednik države dr. Danilo Türk nas je 24. aprila 2012 počastil s svojim obiskom Ajdovščine ter Mladinskega centra in hotela Ajdovščina.


Mladi smo ga z največjim veseljem sprejeli v prostorih mladinskega centra, kjer so mu v roko segli direktor Zavoda za šport Uroš Pintar, vodja Mladinskega centra in hotela Matej Likar ter župan občine Ajdovščine Marjan Poljšak. V znak dobrodošlice so dr. Türku zapela tudi dekleta iz mladinskega pevskega zbora Plejade, katerih glasovi so predsednika tako očarali, da se je rokoval s sleherno izmed njih.

Dr. Türk si je z navdušenjem ogledal celoten objekt, prisluhnil je predstavitvi mladinske dejavnosti v Ajdovščini in načrtom, kako prostore mladinskega centra izkoristiti za izboljšanje delovanja mladinskih organizacij v občini Ajdovščina v prihodnje. Ogledal si je tudi zbirko Staneta Bačarja z naslovom 450 let fužin na Fužinah, ki razkriva pestro 450-letno dogajanje ajdovskih fužin ob reki Hubelj.

Predsednik dr. Danilo Türk nas je presenetil s svojim poznavanjem mladinskega dela in problematike, ki je nenehna stalnica pri udejstvovanju mladih v gospodarstvu ter nas očaral s svojo prijaznostjo in skromnostjo.  Za obisk se mu iskreno zahvaljujemo in se veselimo še nadaljnjih srečanj z njim.