Prostovoljci Evropske prostovoljne službe navdušeni na Ajdovščino!

datum: 31.03.2012

kategorija: Obvestila


Mladinski hotel Ajdovščina je med 26. in 30. marcem 2012 gostil prostovoljce iz Španije, Francije, Turčije, Velike Britanije, Makedonije, Nemčije in Bolgarije, ki so vključeni v projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service - EVS) iz programa Mladi v akciji in bivajo na različnih lokacijah po Sloveniji. Nad mestom, mladinskim hotelom, hrano, ljudmi in čudovito naravo okoli nas so bili naravnost navdušeni. Povedali so, da se bodo v naše kraje zagotovo še kdaj vrnili.


Mladinski svet Slovenije za EVS prostovoljce izvaja usposabljanja, skrbi za njihovo redno spremljanje ter svetuje prostovoljcem, gostiteljskim in pošiljajočim organizacijam pri pripravi in izvajanju projektov EVS. Eno takšnih usposabljanj je potekalo minule dni v Ajdovščini. Prostovoljci so imeli poleg napovedanih usposabljanj še veliko prostega časa za raziskovanje Ajdovščine in okolice. Z njimi se je družila tudi prostovoljka Evropske prostovoljne službe, Španka Violeta Juste Diaz, ki jo v Mladinskem centru in hotelu Ajdovščina gostijo od julija 2011.

Na TIC Ajdovščina so prostovoljci dobili mnogo namigov, kako preživeti prosti čas. Tako so se nekateri  med njimi odpravili na pohod do Otliškega okna. Ob povratku kar niso mogli skriti navdušenja nad razgledi, ki so se jim odprli na vrhu Gore, in čudovito naravo, ki se ta čas prebuja iz zimskega spanja. Ogledali so si tudi staro mestno središče in se sprehodili okoli rimskega obzidja. Kot so sami dejali: „Mladinski hotel Ajdovščina ima odlično lokacijo, saj je le korak stran od mestnega središča, sredi čudovite narave, tako da je idealno izhodišče tako za sprehode v naravo, kot tudi spoznavanje tisoč in več let trajajoče zgodovine območja.“ V veliko zadovoljstvo nam je, ko od obiskovalcev naše doline dobimo takšne odzive.

Vabljeni, da tudi sami doživite lepote in okusite dobrote naše Vipavske doline!

Vir: TIC Ajdovščina