Mladinski hotel Ajdovščina je gostil umetnike iz mladinske pobude »LIVE« ON THE STREET

datum: 10.10.2011

kategorija: Obvestila


Mladinska pobuda »Live« on the street je nastala ob pobudi mladega lokalnega kiparja Arijela Štruklja, ki je sodeloval že pri prvi pobudi Mladinskega centra "Polepšajmo Hišo mladih". Izkušnja s prvo pobudo je bila za vse nas zelo pozitivna. Nov Mladinski center in hotel Ajdovščina pa je zagotovo idealna lokacija za nadalnje umetniško izražanje, saj mladinski center tako spodbuja mlade in manj mlade lokalne ustvarjalce, da izražajo lastne ideje in vrednote, ter jim tako omogoča, da se na različne načine predstavijo tudi širši javnosti.

Arijel je okrog sebe zbral zanimivo skupinico kiparjev in začel s projektom »Live« on the street, ki bo prispeval k umetniški nadgradnji nove turistične in mladinske pridobitve v Ajdovščini, Mladinskega centra in hotela Ajdovščina, saj so skulpture postavljene v parku poleg objekta. Mladi kiparji so pod mentorstvom kiparja in fotografa Dušana Gerlica ustvarjali večje lesene skulpture, ki so s svojo mogočno prisotnostjo stavbi in okolici nedvomno dale dodaten kulturni pridih.

 

Sodelujoči ustvarjalci: Dušan Gerlica, Ana Žerjal, Gorazd Prinčič, Uroš Božič, Vasja Kavčič, Arijel Štrukelj, Tomaž Zarifa in Jernej Humar.